Frysninger, gåsehud, og tårer i øynene


FØR/ETTER: Zlatan Ibrahimovic den 29. november (t.v.) og i går ettermiddag (t.h.).

Zlatan Ibrahimovic tatoverte hele kroppen til ære for sultende barn verden over.

Fredag skrev jeg et blogginnlegg hvor jeg kritiserte Zlatan Ibrahimovic for å være dårlig på fotballbanen og usympatisk utenfor.

Jeg kunne neppe hatt dårligere timing.

For svensken svarte umiddelbart på tiltale. Svaret ga meg frysninger, gåsehud og tårer i øynene.

Jeg var neppe den eneste som hevet et øyenbryn da Zlatan, etter å ha scoret på et karatespark i det andre minutt av lørdagens seriekamp mot Caen, feiret med å ta av seg drakten. Feiringen avslørte en rekke rykende ferske tatoveringer på PSG-stjernens kropp. Det skapte mye nysgjerrighet, og søndag kom svaret:

Zlatan skal ha tatovert over 80 navn på kroppen sin. Stuntet var en del av et samarbeid med Word Food Programme, som arbeider for å bekjempe sult og fattigdom blant barn i verden.

"Mitt navn er Zlatan Ibrahimovic. Jeg gjenkjennes uansett hvor jeg går. De sier navnet mitt, heier på meg. Men det finnes navn som ingen heier på. Carmen, Rahma, Antoine, Lida, Cheeuy, Mariko.

Hvis jeg kunne, ville jeg skrevet inn hvert bidige navn på kroppen min. Men det finnes 805 millioner mennesker i verden som lider av sult. Altfor mange av dem er barn. De rammes av krig, naturkatastrofer og ekstrem fattigdom.

Jeg har supportere over hele verden. Fra og med i dag vil jeg at støtten skal gå til mennesker som virkelig behøver det. Så når du hører navnet mitt, kommer du til å tenke på dem", sier Ibrahimovic i videoen.

Det hører med til historien at Zlatan fikk gult kort for feiringen, og at han derfor er suspendert i PSGs tøffe bortekamp mot Monaco den 1. mars.

Men sjelden har noen blitt suspendert med så mye stil. Dette er jo nødt til å være fotballhistoriens vakreste gule kort.

Zlatan har utrettet mye stort i løpet av sin legendariske karriere, men dette overgår alt. Dette var stor, stor idrett.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arilas Ould-Saada

Arilas Ould-Saada

20, Nesodden

Journalist i VG og fotballmagasinet Josimar. Studerer journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. På denne bloggen og på Twitter forsøker jeg etter beste evne å formidle lidenskap, historier og meninger om fransk fotball. Tidligere har jeg skrevet for FIFAs offisielle VM-magasin, blogget for Nettavisen og vært redaktør på nettstedet Franskfotball.com.

Kategorier

Arkiv

hits